Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

DSC0818
Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Historische tuinen

 

Botanische tuinen

 

Romantische tuinen

 

Rozentuinen

 

Watertuinen

 

Vasteplantentuinen

 

Exotentuinen

 

Ecologische siertuinen

 

Tuin en Kunst

 

Combinatie tuinen

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Planten info en foto's

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

imagesaspx
DSC00742 DSC00753 DSC01199

HET ROZENPARADIJS - tuin van Jerome en Agnes Depoorter-Vandecasteele- Lekestraat 83- 8680 Koekelare De Mokker.

Het Rozenparadijs

De bijzondere rozentuin van Jerom en Agnes is 6000m2 groot en bevat niet minder dan 510 rozensoorten van de bekendste rozenveredelaars van België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Nederland, Australië en Amerika. Er staan rozen van Lens, Austin, Meiland, Kordes, Tantau, Mc.Gredi, In totaal zijn er 3050 rozenstruiken, waaronder 60 klim- en 50 stamrozen.

Er zijn zeldzame rozen bij, zoals een chinese roos Chinensi Veridiflora, ook roos Elly (Nieborg Duitsland) waarvan er maar 39 bestaan (5 bevinden er zich in onze tuin). Er staan ook blauwe rozen en donkerrode, bijna zwarte rozen zoals 'Schwartze Madonna', 'Mildred schee'l en 'Barcarole'. Ook de rozen Paola, Rosalita (koosjenaam die koningin Poala als kind had), prinses Mathilde en roos prinses Claire ook Queen Fabiola en prins Phillip kunt u bij ons terugvinden. Er is een rozenlaan en een waterput van 280 m2 met allerlei waterplanten, waterlelies, vele kikkers en vissen. Bovendien zijn er 7 zithoeken van waaruit men altijd een zicht heeft op een deel van de tuin. Er zijn geen metershoge hagen, het is een open tuin. Langs de achterkant is er een klein deel wandelbos met vele soorten bomen en struiken, met een aparte zithoek met uizicht op de omliggende weiden. Er is ook een wandelbos met 105 soorten Hostas met naambordjes. De rozen hebben ook naambordjes met de naam van de roos en de veredelaar of kweker ervan.

Bezienswaardig in de tuin is een perk met in het midden de stamroos sneewitchen omringd door 4 struik rozen sneewitchen en daar rond in groepen van 7 stuks de 7 dwergrozen dit zijn nieuwe soorten rozen die genoemd werden naar de 7 dwergen die in 2009 op het rozenconcours in LOTTUM in Nederland de 1e publieksprijs behaalden

De tuin is rolstoelvriendelijk. Honden zijn niet toegelaten.

De inkom bedraagt 2 € per persoon.

Bewegwijzering vanaf de lichten ringlaan richting Leke, zelfde baan volgen. Na 3.5 km op linkerkant vindt u het rozenparadijs.

Tuin niet langer te bezoeken tijdens open tuinen - 2015 was de laatste maal. Tijd voor Jerome en Agnes om van hun andere hobby's te genieten.

DSC00266
DSC00714
DSC00725
DSC00722
DSC00723
DSC00730
DSC00736
DSC00738
DSC00740
DSC00743

Andere interessante rozen links

- Snoeien van rozen

- Rozensoorten indeling

- Moderne rozensoorten

- Muskusrozen - Rosa Moschata

- Rozen alfabetisch

- De favoriete rozen van de rozenkwekers

Websites van rozenverenigingen

- Rosa Belgica

- Rosica

- Nederlandse rozenvereniging

- World federation of rose societies

- Rosa Gallica

- Royal National Rose Society

Home België Verenigd Koninkrijk