DSC0818

Kwekerijennederland.nl

Ontdek honderden gespecialiseerde kwekerijen

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limburg

 

Noord - Brabant

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

Noord-Holland

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

mooietuinen
imagesaspx

Tuinen te bezoeken in Flevoland

Waar niet langer dan een eeuw geleden nog de Zuiderzee golfde, is nu land met vruchbare poldergrond, duizenden hectaren bos en beplanting werden aangelegd. Het gebied is rijk aan ruiter-fiets- en wandelpaden en uiteraard hoe kan het ook anders randmeren en waterrecreatie . De jongste provincie van Nederland bevindt zich gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel. Met ruim 2000 hectare bollenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied van Nederland. De meeste tulpenvelden kom je tegen in de Noordoostpolder. En waar vruchtbare poldergrond is gedijen ook prachtige tuinen, tijd om op ontdekkingstocht te gaan !

banneroever

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

FlevolandPosition

Tuinieren in Flevoland : op het Pinksterweekend 2014- zat 7 juni tot en met maandag 9 juni openen vier tuineigenaren in de Noord Oost Polder hun tuin : De Goldhoorn Gardens, De tuinen van Lipkje Schat, De Stekkentuin en De Pegasushof . Meer info

De Goldhoorn Gardens ( Bant – Flevoland )

De bezoekerstuin van tuinontwerpster Elly Kloosterboer – Blok is zo’n 4000m2 groot en omvat diverse tuinruimtes met aangename kleurcombinaties in perfecte harmonie.

Er is een voortuin, een stiltetuin, helleborustuin en een bostuin. Via een beuken berceau krijg je diverse doorkijkjes op het omliggende landschap. De natuurlijke vijver vormt een rustpunt in de tuin en een romantisch bruggetje verbindt de beide weelderig begroeide oevers.

 

Tuin te bezoeken van 15 april tot 15 september ( vrijdag en zaterdag : 11u tot 17 u ) – andere dagen op afspraak .

 

Meer info: klik hier

goldhoorn
goldhoorn2
Koetsenhuis

De Tuinen van Lipkje Schat ( Bant – Flevoland )

 

Tuin van 3.500 m2 met formele en informele elementen, opgedeeld in 9 sfeervolle tuinen, omzoomd door beuken –en ligusterhagen. In het voorjaar kleuren duizenden bloembollen de tuin met heldere frisse tinten. De tuin heeft ook verschillende zichtlijnen op het omliggende landschap (graanvelden, bloembollenvelden) bewaard, in 2008 uitgeroepen tot kampioenstuin van afdeling Groei en Bloei van de Noordoostpolder. In de tuin heel wat geurende rozen, clematissen, bloembollen, siergrassen, eenjarigen en een veelheid aan schaduwplanten.

 

Tuin te bezoeken van 1 april tot 1 augustus op afspraak

 

Meer info : klik hier

lipkje
lipkje2

De Orchideeën hoeve ( Luttelgeest- Flevoland )

In de tropische tuinen van de orchideeënhoeve waant u zich voor even in het oerwoud, duizenden soorten orchideeÎn groeien en bloeien er weelderig in een natuurlijke omgeving. Er zijn niet minder dan 1200 varieteiten te bewonderen. De Maleisische tuin herbergt een origineel vissersdorpje met paalwoningen en regenwoud begroeiing.

De Taiwanese tuin is gebouwd om te genieten en tot rust te komen, om te filosoferen over de zin van het leven, hier tal van fraaie theehuisjes, vijverpartijen, Ikebana en Bonsai. Tot slot bevat de orchideeënhoeve ook nog een fraaie Vlindervallei !

 

Voor meer info klik hier

Youtubelogo1
Foto20100118121917

Video impressie orchideeënhoeve Luttelgeest -klik hier

Foto20100118121845

Bamboekwekerij Indo Suka ( Crell – Flevoland )

In de showtuinen van Indo Suka leert u alles over bamboe en siergrassen. De showtuinen en het bamboebos beslaan ongeveer 1 ha. U maakt er ook kennis met diverse afgeleide producten van bamboe ( bamboeschuttingen, bamboe meubelen), Indonesische beelden en cadeau artikelen.

 

Tuin te bezoeken van 1 april tot 15 oktober

 

Meer info : klik hier

Foto20100118122042
tuinjoosenjuli2006

Kwekerij Joosten ( Rutten – Flevoland )

 

Op de kwekerij zijn niet alleen > 1200 cultivars van Hemerocallis en 1350 soorten Iris germanica te vinden, er is ook een 2400 m2 grote showtuin waarin u combinatievormen van Iris en Hemerocallis met andere vaste planten kan bewonderen.

 

Meer info: Klik hier

LocusFlevum2

Locus Flevum ( Groene Velden 18 – 8211 BA Lelystad )

Ontwerpers echtpaar Lucien en Jikke Hamerpagt realiseerden op 6000 m2 een woning, orangerie en bezoekerstuin.

Het geheel werd in één beweging getekend, met een sterke dialoog tussen binnen- en buitenruimten. De vormentaal die is ontstaan, is te voelen als een spel tussen bakstenen muren, strakke waterpartijen, stoere houten constructies, bomen, heesters, weelderige vaste planten, grassen en lieftallige bolgewasjes.

Met deze instrumenten van de architect en de tuinontwerpster is Locus Flevum een waar tuinparadijsje geworden.

Een wandeling voert u door een mediterrane patio, de gravelgarden, de vlindertuin, het moeras en de natuurvijver, de boomgaard, het stinzenbosje en de schaduwtuin, de geheime tuin en veel verschillende borders vol bijzondere vaste planten en siergrassen.

In de orangerie kunt u een kopje koffie of thee gebruiken.

Tuin te bezoeken : van april t/m september, donderdag t/m zondag van 10:00 – 17:00

Entree 5 euro incl. koffie of thee

Voor meer info: klik hier

LocusFlevum1
LocusFlevum3

Voor een video impressie van Locus Flevum klik op You Tube logo

Youtubelogo
PICT5566Narcissenbijdeoprit

De Stekkentuin - Noordermiddenweg 13 – 8311 PZ Espel (Noordoostpolder) Flevoland.

De boerderijtuin (4000 m2 groot) ‘ De Stekkentuin in Espel ‘(Noordoostpolder) Flevoland, is een tuin met vele bijzondere planten.


Er wordt eigenlijk meer gekeken naar bladvorm, -structuur en –kleur, dan naar de bloemen. Een bloem bloeit immers maar tijdelijk.
Door gebruik te maken van grijs-, rood- en bontbladige planten, heesters en bomen is hier in de loop der jaren een tuin gecreëerd,
die vanaf maart tot in oktober blijft boeien, ook ZONDER bloei.
Bij de 300 verschillende soorten Hosta’s worden alle knoppen al op tijd ‘uitgebroken’: het blad bepaald hier de kleur.
Ook de 35 verschillende Pulmonaria’s staan er enkel om  te laten zien,  dat een schaduwborder niet perse bloemkleur nodig heeft om op te vallen...
 
Toch zijn er enkele bijzondere plantencollecties waarbij de bloemen een hoofdrol spelen: zoals bij de ruim 400 Helleborussen, die al vroeg een lentegevoel in de tuin brengen.
Ook de 185 verschillende soorten narcissen en vele andere bollen zijn een lust in het oog.
In de zomermaanden kan men zich ook verlustigen aan de ruim 200 Stokrozen en aan de honderd verschillende Hortensia’s met in de herfst diverse siergrassen, anemomen, tricyrtussen etc...

Gezien de eigenaars van de tuin het bijzonder moeilijk vonden om stekken van planten weg te gooien werden in een hoekje van de tuin de stekken geplant...en ontstond ‘De Stekkentuin’ , gezien vele bezoekers graag stekken wensen mee te nemen is dit uitgegroeid tot een klein en interessant hobby kwekerijtje !
 
De tuin is te bezoeken van begin maart tot en met half oktober: elke vrijdag van 10.00 – 21.00 uur en elke zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
        

Alle andere dagen op afspraak.

Regelmatig worden opendagen/weekenden i.s.m. met andere tuinen en of kwekerijen georganiseerd.


**In Maart: open helleborusdagen, met schilderijenexpositie van o.a.  Helleborussen op doek (de schilderessen zijn dan aanwezig) i.s.m. de Goldhoorn Gardens.
**April/mei: deelnemer “Bollenroute in de Noordoostpolder” met ruim 15.000 bollen op het erf/in de tuin
** In mei: open weekend tijden “Uit-je tent” (www.uit-jetent.nl het grootste kampeerweekend van Nederland
**In juni: open weekend “Tuinieren in Flevoland” zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni  i.s.m met De Goldhoorn Gardens - De Tuinen van Lipkje Schat - De pegasushof
**In juli: open weekend: Stokrozen-Hortensia – Hemerocallis – Bamboe Weekend  i.s.m. Iris en Hemerocallis kwekerij Joosten en Bamboekwekerij Indo Suka
 
Tijdens deze open dagen/weekenden is er een schilderijenexpositie: de schildressen zijn dan aanwezig, als mede  enkele andere standhouders.
 

Voor meer info: zie www.destekkentuin.nl

PICT335
PICT1040abgedeeltelijkoverzichttuin
PICT2370voorjaarinDeStekkentuin

Binnenkort hier nog meer mooie tuinen te bewonderen !

Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk item11b1 Koetsenhuis item11b