DSC0818

Kwekerijennederland.nl

Ontdek honderden gespecialiseerde kwekerijen

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limburg

 

Noord - Brabant

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

Noord-Holland

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

mooietuinen
imagesaspx

Tuinen te bezoeken in Zeeland

BoulevardVlissingenprovZeelandNL02042006007

Het Zeeuwse landschap is gedurende een periode van 800 jaar gekenmerkd door bedijkingen en inbraken van het water. Op tal van plaatsen zijn dijken, welen en kreekresten zichtbaar, hier en daar uitgestrekte akkers- en weidegebieden met traditionele Zeeuwse boerderijen en buiten de zeedijken wacht het grote water van de zeegaten. Vruchtbare polders en grote open water, vandaar de naam groenblauwe oase die Zeeland ook toebedeeld krijgt.

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

De Zeeuwse rozentuin ( Kats – 9km van Goes – Zeeland )

In deze 4ha grote lanschapstuin kan de bezoeker meer dan 1000 rozen soorten en 100 soorten clematissen bewonderen. In de Engelse tuin bevinden zich tal van Engelse en David Austin rozen , in de klassieke tuin eveneens veel oude rozen varieteiten die van begin juni tot half juli bloeien. Er is steeds een vaste en wisselende collectie beeldende kunst tussen de rozen te bewonderen.

Er is een mooie en rijk aanbod struik- en stamrozen te koop.

Mogelijkheid tot lunch op openingsdagen en diner op vrijdag en zaterdagavond.

Tuinen te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 10 u – 17 u.

Voor meer info: klik hier

zeeuwserozentuin
zeeuwserozentuin2

De Sequoiahof... ( Vlake - Zeeland )

Vanuit een weidse polder stapt u in het weelderig paradijs van Jos de Koeyer. Wat destijds begon met twee hectare kale grond en slechts twee perenbomen, is uitgegroeid tot een poëtische tuin, met een zeer grote variatie aan flora en fauna.

Het is een wereld vol pastelkleurige prunussen, fragiele clematissen en heerlijk geurende kamperfoelie. Zwierige paadjes leiden u langs de imposante magnoliatuin, die in april/mei in de prachtigste kleuren bloeit. Ook de vijverpartijen vol bloeiende waterlelies en glanzende groene kikkers zijn een lust voor het oog. Maar er is meer te zien. Zo kunnen bezoekers heerlijk wegdromen tijdens een wandeling door de zuilengalerij in Romeinse stijl. Er is een duiven- en vleermuizentoren, een acht meter hoge rozenpiramide en er zijn twee Griekse monumentale huisjes. Ook de naaldhouttuin (Pinethum), de rotstuin en de bamboetuin zijn een bezoek meer dan waard.Voor de hongerigen of dorstigen is er het boerentuincafé, je kan er fietsen huren om de omgeving te verkennen en overnachten in de Bed & Breakfast.

Voor meer info en bezoekmogelijkheden: klik hier

terras1

De favoriete rozen van de rozenkwekers :

Maak uit de duizenden rozenvariëteiten kennis met de persoonlijke keuze van de rozenkwekers

meer info: klik hier

wintlente57

Singelhof ( Biervliet – Zeeland )

Midden in het dorpje Biervliet ligt de tuin van Marie Louise en Thom van Vooren : ‘ Het Singelhof’. Deze romantische tuin van 2.100m2 bevat tal van mooie bomen en sierheesters, rozen en heel veel vaste planten. Tevens twee bloemenvelden in de stijl van Tom Stuart Smit, die er op de Chelsea Flower Show ooit de eerste prijs mee behaalde . Verder nog heel wat verrassende plantencombinaties. In 2008 won Singehof de ‘ Feeling ‘ tuinprijs.

Tuin te bezoeken in 2016 - gesloten .

Voor meer info omtrent de bezoekdata : klik hier

Foto20100210221439
P6230025
Foto20100210221456
mediteranezeetuinuilenbroek

Middellandse zeetuin Uilenbroek(TT Buttinge – Zeeland )

Deze 2000m2 grote mediterane tuin van Wim Uilenbroek te Buttinge ligt op en historisch stukje grond, nl. de noord-westhoek van de middeleeuwe St. Michaël kerk.

In deze in 1996 ontstane zinneprikkelende tuinen met tal van palmbomen, bamboes, cypressen en andere mediterane planten staan ook tal van ‘folies’ die de bezoeker op betoverende wijze verder in de sprookjesachtige wereld en sfeer van de arabische en zuiderse wereld voeren. Zo is er o.a. een tuin n Marokkaanse sfeer, een ‘ Plaza St Michael ‘ in Spaanse sfeer., geinteresseerden kunnen zich er ook inschrijven voor mozaiek workshops in het Mozaïekatelier Miss Moza waar Anke Elsen les geeft.

Tuinen te bezoeken in 2018 van 10u tot 17u op volgende dagen:

zaterdag en zondag 26/27 mei, 23/24 juni , 28/29 juli, 25/26 augustus 2017 - meer info bij VVV Walcheren.

 

Toegangsprijs : € 5 p.p (incl. koffie of thee) kinderen tot 12 j gratis.

Rondleidingen van 1,5uur - min. 10 personen € 8,5 p.p én aub vooraf te reserveren.

Voor meer informatie: klik hier

midellandsezeetuinuilenbroek
middellandsezeetuinUilenbroek
Youtubelogo

Voor een You tube filmimpressie - klik hier !

Foto20100226201423 juustwakwou

"Juust Wa’k Wou" – Tragel Oost 21, JA Schoondijke West-Zeeuwsvlaanderen

Een liefhebberstuin van 5200 m2 naar eigen ontwerp en aanleg door Kees Jacobse.

Het binnengedeelte met veel borders, natuurlijke vijver en waterpartijen,rozentuin en zijn natuurlijk hoogte verschil vormt de basis van deze tuin. Je ontdekt er terrassen, kuipplanten en overal leuke hoekjes met collages en leuke stillevens.

Zeker de moeite waard zijn de witte- kruiden- varen- grassen- siergroentetuin en Engelse border van 88m lang met zijn grote verscheidenheid aan planten en kleuren. Deze border ontspringt in de witte tuin en eindigt aan de zijde van de groentetuin met vurig rode en oranje kleuren. Een tuin om beslist leuke ideeÎn voor thuis op te doen !

Deze tuin onderscheidt zich bovendien door de grote verscheidenheid aan planten, momenteel reeds > 2200 verschillende soorten. Er is tevens een permanente expositie met aquarellen van Kees zelf en voor de liefhebbers van planten zijn er stekjes en plantgoed te koop tegen kostprijs.

Tuin te bezoeken :

Tuin te bezoeken :

Gratis opentuindagen in 2017 : van 10 u- 17 u

∞27 en 28 mei – voorjaarsweekend Iris en Oosterse papavers

∞ 24 en 25 juni – Rozen weekend

∞ 8 en 9 juli - Hemerocallis & Phlox weekend

∞ 5 en 6 augustus – Dahlia & Phlox weekend

∞ 2 en 3 sept. - Pompoenenweekend

Andere bezoekmogelijkheden zijn er van 20 mei tot 26 augustus – iedere vrijdag te bezoeken : van 13u tot zonsondergang - 5€entree (andere data op afspraak )

Voor meerdere tuinen in Zeeland - klik hier

zie ook : www.juustwakwou.nl

DSC006121
Foto20100226201625
grassenenpersicarainwind

Kwekerij In goede aarde - Kapitalendam 7 - 4522 PT Biervliet -Zeeland.

Kleinschalige, charmante en onberispelijke kwekerij met kwaliteitsplanten. Streekeigen windsingels,snaarstrakke ligusterhagen, klinkerpaadjes met het weidse Zeeuwse landschap als achtergrond.

 Overzichtelijk sortiment van betere borderplanten en grassen, van enig bekend tot zeer zeldzaam. Sortiment met name geschikt voor het ontwerpen van boeiende, langbloeiende en vooral onderhoudsvriendelijke borders.

Grote, vrij toegankelijke prive tuin met een keur aan borders. Vaste planten en grassen uit de kwekerij worden hier verweven tot inspirerende combinaties.

Rondleidingen voor tuingezelschappen en andere groepen. Prieel in de kwekerij met de mogelijkheid voor koffie en versnapering.

Catalogus: verkrijgbaar per post of op de kwekerij

Uitgebreide fotogalerij: klik hier

E-mail: info@kwekerij-ingoedeaarde.nl
Website: www.kwekerij-ingoedeaarde.nl
 

Extra :de favoriete siergrassen van Frans en Franny - meer lezen

Bordjekwekerijingoedeaarde
Rondeborderhuisaanzicht
Opendeurdagenjuli2013Ingoedeaardemoerbedden

Tuin Rammekenshof -Rammekensweg 11-4389-TZ -Ritthem. (Vlissingen- Zeeland )

RAMMEKENSHOF is een dynamische bloementuin gelegen rond en achter een Zeeuwse woonboerderij. Rond de boerderij is het een cottageachtige tuin, op de hectare erachter hebben Willeke en Ruud in de afgelopen dertien jaar een zeer wisselende tuin aangelegd. Zo is er o.a. een Bronzen border, Wintertuin, Rozerode border, Blauw Witte Border en natuurlijk de Prairietuin. Verder ook nog een boomgaard met laagstam fruit, een fruitkooi voor zacht fruit en een groententuin.

Tuin te bezoeken in 2016 - niet te bezoeken in 2017

April 22-23  (Bollenpret) Mei 15-16 (Pinksterweekend) – Juni 11-12 –18,19  ( Rozen ) -September 10 – 11 (Grassen, bessen en bottels )

Openingsuren van 10.00—17.00 uur -Vrijdagnamiddag : 13u-17u

 Toegangsprijs : € 5.00 per persoon -kinderen tot 16j. gratis

In juli en augustus is de tuin op vrijdag middag van 13.00-17.00 uur open. 

Honden aangeleind toegelaten, deels rolstoelvriendelijk.

De tuin was in het jaar 2016 voor het laatst geopend!!! Profiteer ervan.

Meer info : klik hier

Ramekenshoffoto3 Rammekenshofsiergrassen

Tuinen aan de kust : bloembollen tuin en romantische rozentuin – Hetty van Baalen, Duinweg 32, Oostkapelle, Zeeland.

In de tuin staan vanaf april weer kleurrijke ideeën voor de voorjaarstuin in de kijker. Ieder jaar worden duizenden bloembollen aangeplant en op 21 april kan u daar met zijn allen van genieten van 10.u tot 17u . Tulpen en narcissen zorgen in april de hoofdrol in samenspel met het fris uitlopende groen van de vele vaste planten.

Begin juni nemen geurende Engelse rozen en ouderwetse eenmaal bloeiende soorten het voorgetouw. In intieme sterk verschillende tuinkamers komt men steeds weer in contact met verrassende kleurcombinaties te staan. Buxus en gesnoeide Taxushagen geven de nodige structuur aan de borders die volgens welgerichte kleurschema’s zijn ingeplant. Een oud Zeeuwse huis en originele geteerde schuur maken het romantische plaatje compleet.

Tuin te bezoeken in 2017 tijdens de Zeeuwse Tuin 2-daagse op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni van 10u - 17 u.

- Tuin te bezoeken in april op vrijdag 21 en zaterdag 22 april van 10 -17u.

Toegangsprijs : 2,5 € tijdens de open tuindagen.

Tuin ook te bezoeken op afspraak van half april tot half juni - kostprijs 3,5 €

Meer informatie, contactgegevens en foto’s klik hier

TuinenaandeKustRomantischerozentuinmetbloembollenkl1
TuinenaandeKustRomantischerozentuinwittetuin
DePraettuin4

De ‘Praet’ tuin – Oude Zandweg 11 – 4327 SH Serooskerke – Schouwen Duiveland – Zeeland.

Mooie landschappelijk aangelegde tuin met diverse hoogteverschillen op een oppervlakte van 1,25 ha . Traptreden en hellende wandelpaden verbinden de verschillende niveau’s, een beekje kabbelt lustig via een waterval van de boventuin naar de ondertuin om daar in een grote vijver uit te monden. In deze tuin verder ook een varen-en hostatuin, een echte bamboetuin en een kruiden- en grassenheuvel. In de schaduwrijke gedeelten zijn ook meer dan 45 hydrangea soorten terug te vinden , verder ook nog meer dan 1000 soorten vaste planten en éénjarigen, struiken en bomen . In de vroegere paardenstal kan bij regenweer gezellig bij de houtkachel van een heerlijk kopje koffie of thee genoten worden. Aan de tuin is ook een klein kwekerijtje van zelf gestekte of gedeelde planten uit de tuin.

Tuin te bezoeken in 2017 : (helaas géén honden toegelaten )

Zondag 4 juni ( 1ste Pinksterdag) - 10u-17u

Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni : van 10u - 17 u

Zondag 2 juli , 6 augustus en 3 september : 10-17u

Ook bezoek mogelijk op afspraak voor groepen van min . 10 personen groepen van minder dan 10 personen , betalen 50 € groepsprijs.

Toegangsprijs : € 5 per persoon – kinderen tot 12j : 2,5 € -seizoenkaart : 12,50 €

Meer informatie, contactgegevens, foto's : klik hier

DePraettuin2

Tuin van Louise van den Akker , Burgemeester Vogelaarstraat 9, 4435 AR Baarland - Zeeland.

De tuin is 2300m2 groot en voorzien van diverse hagen waaronder voornamelijk taxus en buxus. Het is een sfeervolle wandeltuin die door de hagen niet in 1 keer is te overzien. De tuin bestaat vnl uit vaste planten en veelal gecombineerd met rozen. De tuin is geheel op kleur door de eigenaars zelf aangelegd. In de tuin staan ongeveer 175 rozen (ongeveer 40 varieteiten). Centraal staat de vijver met hierom heen de hoofdborders. De tuin heeft ook een schaduw gedeelte met vnl hortensia's en schaduwplanten. 

De open tuindagen voor 2017 zijn vrijdag 23 ;zaterdag 24 en zondag 25 juni van 10.00 tot 17.00 uur. tevens deelnemer Zeeuwse tuin 2 daagse.

De tuin is in juni uitsluitend op afspraak geopend (min aantal 10 personen).

Meer info zie website www.tuinlouisevandenakker.nl of facebook tuinlouisevandenakker.

In 2016 vind het evenement Zeeuwse tuin 2 daagse plaats op vrijdag en zaterdag 24 en 25 juni van 10-17u. Hierbij zijn 14 tuinen en 3 kwekerijen open. 

Op de website van www.tuinlouisevandenakker.nl of www.depraettuin.nl vind u een overzicht van de deelnemende tuinen. Ook kunt u ons via fbook volgen zeeuwse tuin 2 daagse.

TuinLouisevandenAkkerzithoek
slingerendpad
TuinLouisevandenAkkerborders
Foto20120702134823
Foto20120702134755a

De Houtenhandsche Hof - Conny en Ben Walraven -Wielemakersbaan 4 4371 PM Koudekerke - Zeeland

4500 m2 grote tuin met tal van gevarieerde borders met vaste planten, een grote natuurvijver, een oude boomgaard, bijzondere moestuin met ouderwetse groenten , een lange grassenborder en heel wat (Afrikaanse) kunst doorheen de tuin. In de tuin worden voortdurend nieuwe ideeën ten uitvoer gebracht. In de zomermaanden van 2013 herbergt men ook de expositie "Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon"

Tuin te bezoeken in 2017 : iedere vrijdag én zaterdag van 15 mei tot eind september. van 10 u - 17 u .-gratis toegang-

meer info

Foto20120702134808
Foto20120702134836
BorderendolomietpadHiddengardens

De Hidden Gardens, Wies en Marja van Damme, Bossestraat 77 te Vogelwaarde (Zeeland) Nederland.

Met het Alhambra, een Japanse tuin,  een Engelse rozentuin, een Siergrassentuin en vele bloemen borders, zijn dit bezienswaardige verborgen tuinen (2000m²). Elk seizoen geven zij nieuwe geheimen prijs. De centrale as is geïnspireerd op het Spaanse Alhambra. Het lange, smalle waterbassin met fontein, wordt geflankeerd door bolcatalpa’s, en aan het eind van het waterbassin staat een Moors prieel. Een grassen- en bloemenweide met sierlijk wuivende grassen laat ook het achterliggende open Zeeuwse landschap zien. Kom tot rust in de Japanse tuin met prieel en geniet volop van het ruizen van de bamboe, de salamandervijver, de bonsaibomen en de verstilde Zen-tuin. In de Rozentuin vormen dakplatanen een schaduwterras, omringd door strakke borders waarin  verschillende (ook geurende) rozen. Buxushaagjes omringen perkjes met rozen en lavendel. Hier staat ook een theehuis en is een zonneterras. Vanaf de schelpenpaden , terrassen en leuke prieeltjes kunt u volop van de tuinen genieten.

Bij het theehuis is koffie/thee/fris verkrijgbaar en er is verkoop van planten en Raku-kunst.

Open tuindagen 2016: op zondag en maandag 15 en 16 mei (Pinksterweekend) en 18 en 19 juni 2016 van 10.00 tot 18.00 uur

Contact : Tel.: 0114 671805 - www.hiddengardens.nl - Mail : info@hiddengardens.nl

HiddengardensAlahambraZeeland
Hiddengardenszeelandzithoek
Japansetuin
AJISAIhortensiakwekerijentuin20juni2015
item15a
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk frambooscloseup FicuscaricaChicago TafeldruifHimrodSeedless PrunusdomesticaReineClaudeOullinsVN PyrusLouisebonnedavranche2 MalusINgridMarievn10aug