DSC0818

Kwekerijennederland.nl

Ontdek honderden gespecialiseerde kwekerijen

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limburg

 

Noord - Brabant

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

Noord-Holland

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

mooietuinen
imagesaspx
pxStrabrechtsehei1

Noord- Brabant is de op een na grootste provincie van Nederland, vrij verstedelijkt maar met het behoud van zijn landschappelijke waarden. Het gebied bestaat uit dekzandgebieden, beekdalen en restanten van het vroegere Hollandveen. Enkele nationale Parken zoals Park Loonse, de Drunense Duinen, Kampina en Nationaal Park de Biesbosch zijn absoluut de moeite waard. De provincie bevat ook tal van mooie tuinen die vaak in particulier bezit zijn .

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

D’n Overkaent ( Gilze – Noord Brabant )

Deze 7.500m2 grote vaste plantentuin van Wies en Henk Goeijers in Gilze werd door Henk vanaf 1996 aangelegd. Eerst werden de structuurelementen aangebracht, vijvers, waterlopen, bomen en struiken Èn dan kwamen de vaste planten. Henk zelf reeds jaren werkzaam bij een grote vaste planten kwekerij wou wel eens zien en beleven hoe al die vaste planten er in een echt volwassen stadium uitzagen. Naast een algemeen assortiment zijn er uiteraard ook de favorieten : je vindt er niet minder dan 250 verschillende Hosta soorten, 200 varieteiten Hemerocallis ( daglelie) , ca 50 soorten Geranium, heel wat siergrassen en tevens asters. In de tuin vindt je ook de ‘Nederlandse Collectie’ van Heuchera met zo’n 150 variëteiten.

Tuin te Bezoeken : hele jaar door vanzodra het licht is tot het donker.Groepen graag vooraf reserveren.

Toegangsprijs : 2€

Voor meer info: klik hier

item8
item9

De Uylenbergh ( Hoogerheide – Zuid- West Brabant )

 

Romantische leeftuin van 1800m2 van eigen ontwerp met 5 verschillende tuingedeelten.

Er is o.a. een middentuin met kleurige borders omzoomd en daarachter een dijk van een tuin (op een wal), er is een buxustuin waar een nieuwe fruittuin bij aangelegd wordt en verder nog een terras met vijver en heel wat leuke potterie. Aan de zijkant is een paarse border en even verderop de groene zijtuin. In de voortuin tal van leilinden en buxusvakken met daarin diverse soorten vaste planten. Bij de tuinpoort vindt je ook diverse hortensias van meer dan 50j oud.

 

Tuin te bezoeken voor groepen vanaf 15 personen in de maanden juni en juli.

 

Voor meer info: klik hier

zonnewijzer
juni22006tussenpotterieenvijver1

 

De Tuinen in Demen ( Kleine Poestraat 13 – KM Demen )

 

Verrassende combinaties van gewone en bijzondere vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen in verschillende tuindelen met elk hun eigen kleur en sfeer.

Zo is er een oranje rozentuin, een rozerode rozentuin, een witte tuin, een hagentuin en nog veel meer.

Er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien, in alle vormen en kleuren. Spectaculair zijn de loofgangen, waarvan er één met ruim 80 leirozen is begroeid.

Er staan ruim 130 soorten Hemerocallis langs het Wim Willemsenpad en vele bijzondere groentesoorten in de ronde groentetuin.

Je kunt heerlijk zitten in de gezellige theeschenkerij, onder het genot van een kopje koffie of thee in een prachtige tuin, in een rustige, landelijke omgeving.

De Tuinen in Demen hebben de ware planten- liefhebber iets bijzonders te bieden! Ze zijn gelegen aan de dijk van de rivier de Maas, in een prachtige landelijke omgeving .

Tuinen te bezoeken vanaf 1 juni tot en met 14 september 2014 elke donderdag en zondag geopend voor publiek van 11.00 tot 17.00 uur. - Groepen kunnen ook buiten deze dagen op afspraak de tuin bezoeken

De toegangsprijs bedraagt € 4,50

Voor meer info : klik hier

Image010JPG Foto20100215111915
Image009

Tuinen in Demen : videoimpressie - klik hier

Foto20100215112028
Rozendag1

"Tuinzondernaam" ( Astensedreef 3 – SJ Liessel - Zuid-Oost Brabant )

10 tuinkamers op kleur, van elkaar gescheiden door beuken- en/of taxushagen. Men loopt door een tuin waar roze de boventoon voert of waar bordeaux-rood de primaire kleur is. In de "hot garden" is de beplanting rood, oranje en geel. Er is verder een rozentuin, een moestuintje, taxustuin, herfsttuin. Borders in blauw-creme, buxusparterre en de zgn. "mixed border". Enkele waterpartijen verlevendigen het geheel.

Iedere maand wisselende tentoonstelling van kunstwerken uit glas, hout, keramiek, ijzer, marmer etc.

Tuin te bezoeken in 2015

Open tuindagen: 14 mei (Hemelvaart) en 25 mei (2de pinksterdag)

In juni: 7  (gezamenlijk), 14, 21, 27 en 28  (Belgische open tuinenroute)

In juli: 5 (gezamenlijk), 12, 26.

In augustus: 2 (gezamenlijk), 9, 23.

In september: 6 (gezamenlijk), 20. 

Telkens van 10.00 - 17.00 uur.

Toegangsprijs :  € 6,5- p.p. inclusief koffie/thee met een stuk heerlijke Brabantse vlaai. Ook mogelijkheid tot lunchen, high tea etc. Groepen tot 50 personen. Rondleidingen vanaf 10 personen.

Daarnaast werken wij ook samen met 6 andere tuinen in de regio Peel en Maas ,geven gezamelijk een brochure uit en houden samen open tuinen

Voor meer info : klik hier

tuinzondernaamvert1 tuinzondernaam
Foto20100216112759
Tuinzondernaambeeldvrouw
tuinzondernaam2

Huys op de Hei ( Verlengde Heistraat 5- CC Sambeek-N.Brab)

De tuin rondom ’t Huys op de Hei, met een oppervlakte van ruim 17.000 m2, is in 1988 door tuinarchitect Arend-Jan van der Horst ontworpen. Hij verdeelde de oppervlakte in verschillende ‘kamers’ en waar mogelijk werden grote elementen zoals zeer oude en grote bomen behouden.

Zo ontstond een ‘nieuwe tuin’ met karakteristieke elementen waarbij symmetrie, zichtlijnen en kleurgroepen centraal staan.
Tijdens een wandeling door de tuin ervaart de bezoeker een steeds veranderend beeld met wisselende sfeer, kleur en geur. Zo is er bijvoorbeeld de vijver met gele waterlelies en aan het eind een prieel , het altijd koele en groene bamboewoud, de romantische en heerlijk geurende rozenlaan (op z'n mooist van half mei tot eind juni ), de boomgaard met oude appelrassen, de paars-blauw-roze compositie, de Engelse witte tuin, de kruidenkweek, de kikkerpoel en het dakplatanen-terras.

Na een ontdekkingstocht door de tuin staat de koffie klaar en is het goed toeven op het ‘binnenplaats-terras’, aan de leestafel in de oranjerie met landelijk brocante of in de galerie tussen mooie schilderijen en/of beelden van kunstenaars uit de regio.

Tuin te bezoeken : Van april tot oktober iedere donderdag van 10.00u. - 17.00u.
Overige dagen voor groepen vanaf 10 personen,
en tijdens de schoolvakanties, op afspraak.
Toegangprijs : De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Honden worden niet toegelaten.

Voor meer info: klik hier

huysop033 huysop099
huysop012
huysop112
tuinfotorambler Koetsenhuis
tuinfotopoortje

Mesenhof, Loo 88a, 5571 KS Bergeijk.

Vlak over de grens bij Lommel ligt de tuin ‘ Mesenhof’ 3000 m² groot, bestaande uit verschillende delen met diverse borders op kleur, zoals een blauw-crème border, een bordeaux-grijze border en een hot-border; achter in de tuin een natuurvijver, twee nostalgische muren met daar tussenin een Engels aandoende kas, verzonken in de aarde; grote collectie irissen , hemerocallissen,pioenen,hosta en papavers .

Tuin te bezoeken van : 15 mei tot en met 30 september op afspraak; zonder afspraak elke 1e zondag van de maanden mei tot en met september van 10.00 - 17.00 uur.

Open tuin: 19 en 20 juni.  

Ook mogelijkheid voor lunch en of high tea [vanaf 8 personen]

Entree: 2,50 p.p.

Voor meer info : klik hier

tuinfotos003
tuinfotos002
l

De Dijkgaerd ( Zuidhollandsedijk 1 – Kaatsheuvel )

5000 m2 grote tuin met een overvloed aan planten en bloemen. Intieme tuinkamers op kleur worden afgewisseld met ruimtelijke gazons. Een rozentuin, een groene tuin, een witte tuin, een moes- en pluktuin en tenslotte een grote vijver maken de tuin compleet. De strakke lijnen van het ontwerp worden verzacht door de royale beplanting.. Dat alles is de Dijkgaerd in Kaatsheuvel.

Tuin te bezoeken tijdens de open tuin dagen op 20 mei-2de pinksterdag- 6 en 7 juli 2013 en 17 &18 augustus

Openingsuren : telkens van 10.00 tot 17.00 uur..

Op 6 juli , 7juli, 17 en 18 augustus organiseren zij mede de open tuinenroute Rond DijkVaart en Zandschel (9de editie), dat langzaam omgedoopt wordt tot Open Tuinen Midden Brabant.

Groepen van tenminste 10 personen kunnen op afspraak van mei tot en met september de tuin bezoeken.

De toegangsprijs tijdens opentuindagen bedraagt 2,5€ (incl.consumptie) - voor groepen 4€ /p.persoon met persoonlijke rondleiding en koffie/thee/taart.

Voor meer informatie : klik hier

n
baroktuin

”Het Blomhof”, Rechtvaart 31, Kaatsheuvel  Noord-Brabant

 TUIN NIET MEER TE BEZOEKEN IN 2012

In deze bloemen-wandeltuin van Marten en Hanneke Louwerse vindt u achter iedere dwarshaag een nieuwe verrassing: borders in het wit, in vlammende kleuren, in pasteltinten; een cirkel met grijsbladige planten, een tuin vol sombere kleuren; honderd verschillende rozen, vijftig soorten clematis; vijvers, een boomgaard en een bos. In de ‘Hortus Conclusus' worden de keukenkruiden en groenten geteeld. Een fauna van ganzen, kippen en pauwstaartduifjes vult de flora aan. Het is 9.000 m2 tuinplezier !

Tuin niet meer te bezoeken .

Meer info : klik hier

 hetblomhof@hetnet.nl

Foto20100408150852a vlammendebordersvanHetBlomhofinKaatsheuvel
Foto20100408150852
DSC00530320x200

Tuin ‘Ons Paradijs’ – Hoeksestraat 25 – 5712 AP SOMEREN - Noord Brabant.

Deze zelf ontworpen en aangelegde, 8700 m2 grote tuin is ontstaan tussen 2000 en 2009. Ze bestaat uit vele vaste planten, bomen en heesters. De tuin is verdeeld in verschillende kamers, afgescheiden door hoge beukenhagen en muren. Er is een grote vijverpartij met waterloop en waterval. Her en der in de tuin zijn constructies en bouwwerken te zien die hoofdzakelijk vervaardigd zijn met gebruikte materialen. Het gras  in deze tuin is de verbindende factor en brengt rust.
 

De tuin is geopend van 1 mei t/m 30 sept. 2013 op afspraak bij minimaal 10 personen.
Verder op zaterdag en zondag 15 en 16 juni van 10 tot 18 uur

En zaterdag en zondag 7 en 8 sept. van 10 tot 18 uur
Entree is 2,50 p.p
 
Voor meer info- www.ons-paradijs.nl -mail: nijss356@planet.nl

De tuin staat ter beschikking voor fotoreportages van huwelijk of communie.

eigentuin22052008168320x2001
DSC00762320x200
DSC00269320x2001
Davidiainvolucrata1

Landgoed De Hertgang – Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren – Brabant - Tel: 0031/(0)164683801

Het terrein van zo’n 6 ha groot kreeg eind van de jaren vijftig zijn huidige bestemming, na de overstroming van 1953 waren de terreinen verwoest en werd ook een deel zand afgegraven voor herstel van de dijken in Zeeland. In 1958 bouwde de familie van der Ven er een landhuis en werden tuinen in Engelse landschapsstijl aangelegd met de nadruk op tal van inheemse en uitheemse bomen en struiken.

In 1983 kwam het terrein in handen van de huidige eigenaars de familie Remijnse en werden nieuwe borders aangeplant, een Lage –en Nieuwe tuin werden ontworpen en in 1998 werd ook een schapenweide aangekocht waar heel wat bijzondere bomen werden ingeplant en volledig ecologisch beheer geschiedt en de wilde grassen vegetatie opnieuw een kans krijgt.

Op het domein treft u niet minder dan 500 bijzondere soorten bomen en struiken aan met tal van Rhododendrons en azalea’s, Davidia involucrata, fruitbomen, magnolia’s , exotische bomen , bijna alle planten zijn van een naambordje voorzien.

Tuin te bezoeken op afspraak :

Het hele jaar door is bezoek na afspraak mogelijk – toegangsprijs 4€

Rondleidingen met aansluitend een kopje thee of koffie en een versnapering zijn mogelijk voor groepen van min. 6 personen en max. 20 pers. kostprijs 8€, duur : 2u.

Ook mogelijkheid tot High Tea reservatie in combinatie met bezoek van de tuinen.

 

Meer info : hertgang@planet.nl of zie website

LandgoedDeHertgang
DSCF0001

De Tuynkamer – Vaartweg 35, 5109 RB 's Gravenmoer – Brabant - Tel: 0031/(0)162322665 (Peter en Anne Marie van Woensel)

In het mooie veenstekersdorp ’s Gravenmoer ligt De Tuynkamer  aan een oude turfvaart.  Wanneer je door de oude kloosterpoort wandelt, vind je borders in witte kleuren langs het huis, een mediterraan terras en vervolgens wandel je langs de Engelse orangerie de cottage-achtige tuin in van 2700 m2 met op het eind een barok rozenprieel.

Opzij van de lange zichtlijn bevinden zich diverse tuinkamers met elk een andere sfeer; in de rozentuin kun je genieten van de geurende rozen en in de vijvertuin kom je tot rust bij de wuivende grassenborders.  De borders zijn op kleur en de vlammende border doet wat hij belooft!

De tuin is voor individuele bezoekers te bezoeken tijdens de open tuindagen op 4 en 5 juli 2015 van 10.00 tot 17.00 uur.De toegangsprijs tijdens de opentuindagen bedraagt € 2,50.

Wij zijn tevens deelnemer aan de  open tuinenroute Tuinen Midden Brabant. Voor informatie : zie ook : www.tuinenmiddenbrabant.nl

Groepen vanaf 10 personen kunnen op afspraak de tuin bezoeken van juni tot en met september

Voor groepen € 5 / p.persoon met persoonlijke rondleiding koffie/thee/taart.

Contact info : info.detuynkamer@home.nl

Website : www.tuynkamer.eu

Detuynkamerwitteagapanthus
pauszweil03440475
DeTUynkamerborderzicht

 

HIER WORDT AAN GEWERKT - BINNENKORT MEER TUINEN ONLINE

Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk item11b Koetsenhuis
Share/Bookmark