DSC0818

Kwekerijennederland.nl

Ontdek honderden gespecialiseerde kwekerijen

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limburg

 

Noord - Brabant

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

Noord-Holland

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

mooietuinen
imagesaspx

Tuinen te bezoeken in Gelderland

pxHogeVeluweDeelenseWas

Gelderland is ongetwijfeld het groene hart van Nederland, met zijn vijfduizend vierkante kilometer is het de grootse provincie van Nederland. De provincie beschikt over een aantal super natuurgebieden : eerst en vooral is er de Veluwe met uitgestrekte heidevelden, dichte bossen, waterrijke omgevingen en woeste zandstuifgebieden. Ideaal voor fiets –en wandelvakantie ! De Achterhoek , een ander prachtig natuurgebied verschilt sterk van de Veluwe, de glooiende akkers, het coulisse landschap, de talrijke kastelen en landhuizen zorgen voor een zeer eigen sfeervolle en stemmige omgeving. Het Rivierengebied met zijn dijken, bloeiende boomgaarden, lieflijke stadjes en dorpen zorgt ieder jaar voor een bijzonder kleurig schouwspel, o.a. bekend om zijn Betuwse fruitbomen. Grote steden zijn o.a. Nijmegen, Arhem, Apeldoorn. Naast tal van nationale parken zijn er in deze groene provincie ook tal van schitterende kasteeltuinen, botanische tuinen en privé tuinen.

Youtubelogo

Tuinen van Appeltern

Het tuinideeënpark is thans meer dan 22 hectare groot en heeft ondertussen meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De meeste tuinen zijn eigen creaties maar er zijn ook heel wat tuinen van bekende tuinarchitecten en/of landschapsarchitecten. De Tuinen van Appeltern zijn dynamisch en evolueren mee met de tijd en levensstijl. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast.

Sinds 2010 zijn er de nieuwe trentuinen, de Nationale vaste plantentuin en het Appeltern Tuinenfestival, waar tuin ook als 'installatie' of Kunst aan bod komt.

Tuinen te bezoeken

Maart Oktober & November : maandag t/m zondag 10 u – 17 u

April t/m September : maandag t/m zondag : 10u – 18u

Voor meer info: klik hier

P1210605

video tuinen van Appeltern - klik hier

P1210610

De Boschoeve – Wolfheze Gelderland

De tuinen van ‘De Boschhoeve’ zijn van het vroege voorjaar tot diep in de herfst een bezoek meer dan waard. De tuinen en kwekerij zijn gelegen rondom een boerderij te Wolfheze aan de Veluwe. In de lente is het een feest de duizenden bloeiende voorjaarsbollen in combinatie met bosanemonen te bewonderen, in de boomgaard ook tal van vroegbloeiende vasteplanten en er is tevens een mooie sneeuwklokjeslaan. Verder is er ook nog een buxustuin, twee grote zomerborders, een decoratieve siermoestuin en twee schitterende herfstborders die hun hoogtepunt van augustus tot oktober hebben.

Tuinen te bezoeken van 1 mei tot 1 oktober – iedere donderdag, vrijdag, zaterdag van 10 u – 17 u ( en 2de pasen en 2de pinksterdag)

Toegangsprijs: 3,5 €

Voor meer info: klik hier

ga8
kaartnederland

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

Paleis het Loo ( Apeldoorn , Gelderland )

De tuinen van het Loo en het paleispark liggen binnen een domein dat 10.000ha beslaat.

Ogenschijnlijk hebben we hier te maken met een 17de eeuwse formele tuin met strakke symmetrische aanleg en tal van bloemenperken rond de middenas, naar analogie met Versailles. De tuinen die u thans bezoekt dateren echter niet uit de 17de eeuw maar werden in de 70-er en 80-er jaren van de vorige eeuw grondig gereconstrueerd, een beslissing die nogal wat discussie uitlokte, gezien vrijwel alle wijzigingen aan de tuinen uit de 18de en 19de eeuw (Engelse stijl) rigoureus verwijderd werden.

Opzij van het paleis vinden we de privé-tuinen van Willem III en Mary II :hier staat vanaf mei tot oktober een interessante collectie oude citrusbomen , waarvan de oranjeappels en oranjebloesems, symbool staan voor het gelijknamige Huis van Oranje.

Met zijn 13m hoge fontein de Koningsprong beschikten de tuinen van Het Loo indertijd over de hoogst spuitende fontein van Europa, de fonteinen zijn ook nu nog van april tot oktober in werking te bewonderen.

Tuinen te bezoeken van : Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 
Het museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden, in de Oostvleugel van het paleis, is geopend vanaf 13.00 uur.

Toegangsprijs : volwassenen 10€ - jongeren 6-17j : 3€ - Anwb pas: 8€

Voor meer info : klik hier

g
Gelderland
Paleispark3FotoPaleisHetLooNationaalMuseumklein
g1
Rosendaelkasteelenvissenbeeldenfontein

Rosendael ( Rozendaal, Gelderland )

Landgoed Rosendael is een van de oudste parken van Nederland en bezit een rijke flora en fauna. Het domein is 64 ha groot en groten deels in 18de eeuwse landschapstijl opgebouwd, sinds 1977 wordt het beheerd door de stichting Het Geldersch Landschap. In de loop van de voorbije eeuwen zijn het vooral de families Van Arnhem en Torck die het park vorm gaven. Reeds vanaf de 17de eeuw werden vijvers , watervallen en fonteinen aangelegd, daarbij dankbaar gebruik makend van de ligging op de stuwwal van de Zuid-Veluwe. Later werd de formele vorm gereorganiseerd en kregen de tuinen een landschapskarakter met een open vallei en golvende lijnen, net bij het kasteel werd een mooie orangerie aangelegd. Attracties zijn op vandaag de Schelpengalerij van 1730, de Theekoepel ( 1725), de Watertrap met beelden, de Kettingbrug ( 19de eeuw), de Bedriegertjes die plots water opspuiten, de Schelpengrot, Rozentuin en de herbouwde Orangerie. Het Geldersch Landschap is ook trotse collectiehouder van de Nederlandse Plantencollectie van Agapanthus cultivars ( NPC)

Tuinen en kasteel te bezoeken van 15 april tot 1 november – van dinsdag t/m zondag : 11 u- 17 u (laatste toegang 16u )

Toegangsprijs : volwassenen 8€ ( los kaartje park 4,75 € ) Kinderen <12 jaar 4,5€ ( los kaartje park 2, 75 € )

 

Voor meer informatie : klik hier

Youtubelogo1
Koetsenhuis

Video impressie landgoed Rosendael klik hier

Foto20100127170020

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen -klik hier

 

Interessante rozenlinks :

 

- Oude rozensoorten

- Moderne rozensoorten

- Rozenkwekerijen

- Snoeien van rozen

- Rozenfoto's alfabetisch

- De favoriete rozen van enkele rozenkwekers

’n Aerdts Paradijs ( Heuvelakkersestraat 7, 6913 AA Aerdt - Gelderland )

 

5000m2 grote tuin met diverse waterpartijen, vaste plantenborders, rosarium (> 2500 rozen) , clematis, irissen, hosta’s, honderden bijzondere kuipplanten ( kippen , eenden, fazanten ...) en heel veel tuinplezier.

Tuin van Theo en Mientje Putteman.

Open van Juni tot en met Augustus op Woensdag en Zondag - 3 €/ p.p.

Voor meer info :

Tel/ 0031-6247319 - t.puttman@kpnplanet.nl

IMG0982

Tuin 'n Aerdts Paradijs herbergt een rosarium met meer dan 2.500 rozen.

Tuin D’n Nooteboom (Oud –Zevenaarsedijk 4 – KM Aerdt Gelderland)

Op de terreinen van de voormalige boerderij ‘ De Nooteboom’ aan een Rijnarm nabij Zevenaar ,bevindt zich een tuin van 3,5 ha die naadloos aansluit bij omliggende landschap, Engelse landschapstuin , boomgaard met moestuin, talrijke bijzondere vasteplanten : Agapanthus, Asters, Paeonia, Helleborus, Hemerocallis, houder van Nederlandse plantencollecties ‘Iris Siberica’ en ‘Astilbe’. Aanvang tuinwerken 1996.

Tuin te bezoeken van 15 mei – 15 september op zondag

Meer info:

Tel. 00316-248105 – Bets Krosse

Interessante link

IIIdnNooteboom3

Tuin D'n Nooteboom - foto bron: Nederlandse rozenvereniging - meer over weten- Klik hier

Boomkwekerij De Batterijen BV Bonegraafseweg 68 CH Ochten - Gelderland )

Kwekerij met bijzonder assortiment laan- en vruchtbomen, oude en nieuwe rassen, appels, peren, pruimensoorten, kleinfruit . – Niet open in juli en augustus.

Te bezoeken :

Van half september tot half mei. 
Maandag tot en met Vrijdag van:
08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 
Zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur. 
Zon- en feestdagen gesloten.

Meer info : tel- 0031/(0) 344-641271

Website - klik hier.

tuincentrumfruitbomen1
Eendijkvaneentuinborrelsteen

Een dijk van een tuin - Eike den Hengst en Magret Verhoef-Sommeling- Waalbangdijk 13-Gameren -Gelderland

Creatieve liefhebberstuin van 3500 m2 met verschillende borders op kleur, een mooie rozentuin, een formele tuin, groene tuin, grassentuin en een grote vijver. Maar de grote aandachtstrekkers zijn ongetwijfeld de zelf gebouwde stapelmuren in de dijkhelling, waar tussen planten groeien en de aldus ontstane terrasbouw. In deze tuin ook tal van Fuchsia's, Pelargoniums en orchideeën.

Tuin te bezoeken tijdens Open tuinen 2013 : 11- 17u

9 juni : rozendagen

14 juli : de fuschia's stelen de show

11 augustus : genieten van een volle zomertuin met weelderige bloei

Toegangsprijs tijdens Open Tuinen : 3€ / pp - Honden niet toegelaten.

Tuin ook te bezoeken op afspraak in groep van 15 mei - 15 september. - kostprijs 5€/pp incl. koffie/thee + cake+ rondleiding, groepen tot 15 personen - minimum kostprijs 75€

meer info - contact : info@eendijkvaneentuin.nl

website : www.eendijkvaneentuin.nl

vijverenstapelmureneendijkvaneentuin
Eendijkvaneentuin2

Beukenhof : Tuin van Ellen en Hans Lubbers – Valkseweg 285 – 3771 SG. Barneveld- Gelderland.

Met de tuin van de Beukenhof is in 2000 een begin gemaakt. Naar eigen ontwerp hebben de tuineigenaren gekozen voor een strakke en formele indeling, met aandacht voor bijzondere planten, kleuren en bladvormen. De structuur van de tuin wordt bepaald door beukenhagen, groenblijvende elementen zoals buxus en taxus. Er is een grote rechthoekige vijver aangelegd. Een Cornus controversa 'Variegata' is een blikvanger. Er is een mooi samengestelde 24 meter lange vaste plantenborder. Begin 2012 is er een grote grassen- en vaste planten border aangelegd.

Tuin te bezoeken in 2013 : 17,18 en 19 mei - 21, 22 ,23 juni – 19,20,21 juli – 23, 24 ,25 augustus, - 20,21,22 september.

Groepen van min. 10 personen van week 21 t/m week 39 volgens afspraak . Prijs voor groepen : 5€ p.p , inclusief koffie of thee en iets lekkers.

Contact : tel. ++31 (0) 318-462216 , gsm : ++31 (0)6-53945090 - tuin@beukenhof.info - website : www.beukenhof.info

Tuinbeukenhofbordercrocosmiahelenium Beukenhofphloxmonardabank
Beukenhofbuitenkeukenzithoek
Dahlia

Tuin B & N , Loenen op de Veluwe, Beekbergerweg 21

Een ca 6000 m2 grote zeer gewaardeerde landschaps- beeldentuin van Bas en Nienke. Zo’n 2500 verschillende heesters en vaste planten hebben inmiddels hun plaats gevonden in een zeer afwisselende tuin waar het gehele jaar door wel iets in bloei staat. Een grote en kleine vijver zijn aangelegd met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling waarin veel leven voorkomt zoals ringslangen en uiteraard kikkers, salamanders etc. De vele paadjes en strategisch gekozen zichtlijnen laten de tuin nog groter lijken en opgaan in het omringende landschap. In de tuin treft u tevens een paar honderd stenen beelden en andere tuindecoraties die ze importeren uit Afrika en te koop aanbieden

Tuin te bezoeken :

website : www.bany.nl

onzebeeldentuinBN BNtuinGelderlandgrassenborder
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk item11b Koetsenhuis