DSC0818

Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Picardie

 

Normandie

 

Nord Pas de Calais

 

Ile-de- France

 

Parijs

 

Bretagne

 

Pays de la Loire

 

Centre France

 

Bourgogne

 

Rhône Alpes

 

Aquitanië

 

Languedoc-Roussillon

 

Provence- Alpes- Côte d' Azur

 

Alsace

 

Auvergne

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

fransetuinen
imagesaspx

TUINEN IN BRETAGNE

Bretagne beschikt over vele kastelen en landhuizen met tal van contrastrijke tuinen.

De warme golfstroom langs de kusten zorgt bovendien voor een mild microklimaat waar ook exoten het bijzonder goed doen. In de parken en tuinen van de kastelen vinden we vaak diverse tuinstijlen op harmonische manier met elkaar verweven, de hortensia , dé ‘nationale ‘ plant van Bretagne is alom vertegenwoordigd.

jardinsdubotrain

 

Botanische Park van Cornouaille ( Combrit Pont l'Abbé - Bretagne) botanisch park van 4 ha, met vooral planten uit China, Japan , Australië, Nieuw-Zeeland en een watertuin van 6000m2, tal van camelia's, magnolia's,hortensia's - alle planten zijn van label met botanische naam en herkomst voorzien . Jardin remarquable !

Botanische tuin Yves Rocher - botanische tuin met meer dan 1000 utilitaire planten voor de mens, heerlijke parfums, bijzondere kruiden, arboretum, bamboetuin, bloemenweiden (La croix des Archers - La Gacilly - Bretagne)

Chateau de Rosanbo ( Lanvellec) - 6ha groot historisch domein met een formeel park ontworpen door de bekende landschapsarchitect Achille Duchêne.

Circuit des Hortensias ( Lac au Dux - Ville 56800 -Ploërmel -Bretagne département Morhiban ) - Langs een 3km lang parcours ontdekt de bezoeker meer dan 5.300 hydrangea's en 520 variëteiten, dit botanisch juweeltje ontstond dankzij de samenwerking van hortensiakweker Alain Dussine en de gemeente.

Conservatoire Botanique National de Brest ( Brest ) - sinds 1975 is dit conservatorium een van de eerste die oppert voor het behoud van de wereldwijde flora. Op niet minder dan 40 ha worden tal van kwetsbare planten in stand gehouden en geconserveerd, meestal probeert men eerst in situ (op de locatie van oorsprong) de soort in stand te houden , indien dit niet lukt volgt een kweekprogramma in de tuin van het conservatorium. Niet minder dan 1.700 bedreigde plantensoorten worden momenteel opgekweekt.

De exotische tuin van Roscoff : Roc’h Hievec (Finistëre ) - deze exotische tuin daterend uit 1986 beslaat amper 16.000m2 , maar lijkt via zijn ingenieus concept vele malen groter. Er is een uitgebreide collectie Australische planten, Zuid-Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse, Nieuw Zeelandse planten en flora uit Madeira en de Azoren.

De Mengtuin ( St-Gilles des Bois )

De tuinen van Rospico (hortensia tuin )

Domein Trévarez ( Saint – Goazec- Finistiëre )

Jardin Chevassu ( Lorient )

Jardins de Kerdalo : 20ste eeuwse Arts & Crafts tuin (18ha) van Prins Peter Wolkonsky, een aanrader, één van de fraaiste tuinen van Frankrijk met tal van bijzondere Rhododendrons, magnolia's, hortensia's , Clematis en Wisteria floribunda 'Macrobotrys' , moerastuin met reuze Gunnera's, bamboesoorten en schaduwminnende planten. ( Trédarzec - Bretagne)

Jardins de L’ Abbaye de Daoulas ( Daoulas )

Jardins de la Bourbansais ( Pleugueneuc )

Jardins du Montmarin ( Pleurtuit)

Kasteeltuin La Ballue

Le Savoir Faire des pépiniéristes ( Gennes- sur- Seine )

Les Jardins du Botrain

Parc floral de Haute Bretagne ( Le Chatellier – Ille et Vilaine )

Tropische Tuin van Georges Delaselle (eiland Batz )

d
Foto20100526224906
LeChatellierLeParcFloraldeHauteBretagne15
ConservatoirenationaledeBrest

Conservatoire botanique National de Brest

LejardinexotiquedeRoscoff

Aan deze pagina wordt momenteel gewerkt - binnenkort alle tuinen met beschrijving online !

Le jardin exotique de Roscoff
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk