DSC0818

Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Picardie

 

Normandie

 

Nord Pas de Calais

 

Ile-de- France

 

Parijs

 

Bretagne

 

Pays de la Loire

 

Centre France

 

Bourgogne

 

Rhône Alpes

 

Aquitanië

 

Languedoc-Roussillon

 

Provence- Alpes- Côte d' Azur

 

Alsace

 

Auvergne

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

fransetuinen
imagesaspx

TUINEN IN RHONE ALPES

250px-Rhône-Alpes-Position

Rhone Alpes kent een zeer gevarieerd landschap met tal van skigebieden in de winter en prachtige natuurgebieden en nationale parken in de zomer. Het telt niet minder dan 8 natuurparken en drie van de grootste Franse meren ( GenËve, Bourget en Annecy) , de hoogste berg van Europa ( Mont Blanc) en de kloof van de Ardeche , een woeste en ruige streek met in de zomer soms helse temperaturen.

Le Jardin d' Erik Borja (Les Clairmonts, Rhône Alpes )

Deze 3 ha grote zentuin van beeldhouwer ( en paysagist) Erik Borja zit vol mystiek en symboliek, het is een ontmoeting van Oost en West en het in elkaar vloeien van mediterane en Japanese invloeden. Als beeldend kunstenaar gebruikt Borja de tuin als een woordenboek van vormen die zijn estetische en spirituele aspiraties tot uiting brengen.

De tuin is een dialoog met de Natuur , met Moeder Aarde, in deze Zentuin worden minimalistische gesteenten gecombineerd met gewaagde plantenvormen, door heen de hele tuin vindt men snoeiwerk in Japanse stijl. In de mediterane tuin ook 3 soorten pyracantha die naar elkaar toegeleid een mooie achtergrond vormen , tevens tal van lonicera nitida’s en opvallend veel buxus.

Een schitterende compositie en plaats om tot rust te komen.

Tuin enkel te bezoeken op afspraak

Tarief : Volwassenen – 8 €

Groepsbezoeken – 5€ / persoon

Kinderen tot 15 jaar gratis

Voor meer info: klik hier

erikborja
Foto20091228205543

Le Labyrinthe (Jardin des Cinq Sens (Yvoire , Rhône Alpes )

Deze 1.8ha grote tuin met zijn 14de eeuwse kasteelruine, middeleeuws klooster ligt nabij het meer van Genève. Nabij het klooster ligt een middeleeuwse (20-eeuwse) symmetrische tuin met medicinale planten, De tuin wordt ook wel de tuin van de 5 zintuigen genoemd gezien de doolhof de vijf zinnen als verbindend concept gebruikt. De tuin van de Smaak bevat allerlei groenten en eetbare bloemen uit lang vervlogen tijden, de tuin van de Geur richt zich op verfijnd geurende bloemen en welriekende bladeren, in de tuin van de Tastzin is de tactiele ervaring uiteraard belangrijk en verwonderlijk, dit gaat van bijna donsachtig zacht, kleverig, rubberachtig tot bijzonder stekelachtig. De tuin van het Zicht houdt het dan bij bijzondere regenboogtinten met kenmerkende lichtblauwe tot paarse tinten, terwijl bij de tuin van het Gehoor , het geklatter van water en het gezang van vogels de hoofdviool speelt.

Bijzonder sfeervolle belevingstuin, fraai, poetisch !

Tarief : Volwassenen – 10 €, studenten en >70jaar : 8€

Kinderen 4- 16jaar: 5,5€ / persoon

Voor meer info omtrent bezoekdata : klik hier

Foto20091230080243
Foto20091230080333

Terre Vivante (Mens , Rhône Alpes )

Wie geinteresseerd is in hedendaags organisch (ecologisch) tuinieren mag deze tuin in ieder geval niet missen. Dit 20ha grote domein is een creatie van de oprichters van het magazine 'Les Quatre Saisons du Jardinage', een tuinblad over het organisch tuinieren en ecologische levensstijl. Je vindt er o.a. vijf siertuinen die de elementen voorstellen en gecreëerd werden door Gilles Clément, de ontwerper van het Parc André Citroën ( Parijs) . Er is ook een familietuin met gazon, bloemen, fruit, groenten en kruiden. Tal van proeftuinen met voorbeelden van ongebruikelijke groenten, attractieve hoekjes voor bijen en vogels, weilanden met wilde rozen en een mooie lelievijver.

Alle gebouwen in dit Centre Terre vivante zijn met ecologisch verantwoorde materialen gebouwd en in stand gehouden. Ook voor de speeltuin voor de kinderen is dit het geval. Bezoekers kunnen naargelang hun tijdsbestek diverse parcours met kleurcode uitkiezen.

 

Tarief : Volwassenen – 6 €, studenten en >70jaar : 5€

Kinderen > 5jaar = 2€ / persoon

Voor meer info omtrent bezoekdata : klik hier

CINVISUEL91233674538
Foto20091230084614
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk
Share/Bookmark