DSC0818

Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Picardie

 

Normandie

 

Nord Pas de Calais

 

Ile-de- France

 

Parijs

 

Bretagne

 

Pays de la Loire

 

Centre France

 

Bourgogne

 

Rhône Alpes

 

Aquitanië

 

Languedoc-Roussillon

 

Provence- Alpes- Côte d' Azur

 

Alsace

 

Auvergne

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

fransetuinen
imagesaspx

PARKEN EN TUINEN IN

PARIJS

VerttuinParijs

Als metropool kent Parijs toch tal van groene oases, in de stad zijn niet minder dan 400 parken en tuinen te bezichtigen en regelmatig worden nieuwe tuinen of parken geopend.

Maar Parijs kent ook een nieuwe soort tuinen, als een der eersten introduceerden ze de schitterende verticale tuinen aan de Quai Branly, ontworpen door de grootmeester in deze materie Patrick Blanc.

Meer informatie over parken en tuinen in Parijs

Le Cimétière du Père Lachaise - domein van 6,8 ha waarop zich het beroemde kerkhof van Parijs bevindt. Hier staan meer dan 5000 bomen, opzienbarend grafmonumenten en de laatste rustplaats van o.a Oscar Wilde, Jim Morrison, Molière, La Fontaine, Chopin, Edith Piaf...

Le Jardin des Plantes - voormalige artsenijtuin van de lijfarts van Lodewijk XIII, thans een omvangrijke botanische tuin waarin niet alleen het Muséum national d'Histoire naturelle is ondergebracht maar ook een dierentuin en aquarium. Telt meer dan 4000 medicinale plantensoorten, een alpentuin, rozentuin, een mexicaanse tuin in kas en een art deco 'Jardin d'hiver'.

Le Jardin du Luxembourg - 22ha groot park dat in 1612 door Marie de Medici werd aangelegd om het mondaine Parijse leven te ontvluchten , met o.a. prachtige orangerie ( oleanders, granaatappels, palmen, sinaasappels) tal van beelden, fonteinen en grotto in Italiaanse stijl.

Le Jardin du Palais Royal - 17de en 18de eeuwse classicistische tuin, 3ha groot , gebouwd indertijd voor kardinaal Richelieu.

Les Jardins des Tuileries - 29ha groot park dat eertijds door A. Le Nôtre werd ontworpen en later door Jacques Wirtz werd gerestaureerd, heerlijk om te verpozen, meer dan 3000 groene stoeltjes en banken, 17de eeuwse beelden en kunstwerken van Rodin, Henry Moore en Giacometti. Leuk is ook de indrukwekkende zichtlijn van Louvre tot Arc du Triomphe.

Parc André Citroën - 23 ha groot ecletisch park, aangelegd op de vroegere terreinen van de Citroën fabriek . Dit leuk en inventief park bevat o.a. een mediterane tuin, een tuin van de metamorfose, tuin van de zes zinnen en een wilde tuin .

Parc de Bagatelle- 23,8 ha grote Engelse rozentuin, aangelegd in de laat 18de eeuw. Prachtig park met sierlijke constructies zoals een gotische grot, Chinese brug,tempel van de liefde, mausoleum. Thans meer dan 10.000 rozenstruiken, bloembollen, pioenen,dahlia's en winterbloeiende bomen. Ieder jaar gaat hier een internationaal rozenconcours door.

Parc de Bercy -14 ha groot park op voormalig wijndepot van Bercy met een romantische tuin, weiland en parterres (negen thematuinen (rozentuin,doolhof,bloembollentuin, keukentuin,geurige tuin...)

Parc de la Vilette - modern abstract park op de vroegere terreinen van de slachthuizen van Parijs . Levendig park met enkele themagebieden : duinentuin, misttuin, spiegeltuin, tuin van de wind, van de kinderangsten, bamboetuin en netwerk van buizen en pijpen, stukje industriële archeologie evocerend met ook een betonnen cilinder waarin een akoestische kamer is waar men de geluiden van bladeren, wind en water kan horen.

 

Parc de Montsouris - 15,4ha groot romantisch park gecreeërd als openbare groene ruimte door Napoleon III, met Ginko biloba, oosterse platanen, Sequoia's, ideaal om te verpozen.

 

Parc des Buttes Chaumont - 19de eeuws romantisch park van 24 ha, ontstaan naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1867 met o.a. een spectaculaire waterval van 30m, een kopie van de tempel van Sibylle (origineel in Tivoli) , slingerende paden, zeldzame boomsoorten, een kunstmatig meer.

 

Parc Monceau - laat 18de eeuws park indertijd opgericht door de hertog van Orleans met als bedoeling er feestjes te geven voor de beau monde de Paris , Engelse invloeden, folly's zoals o.a gotische ruïnes, tempel van Mars, minaret, Korinthische zuilen, Egyptische piramide..tal van voorjaarsbollen te bewonderen in lente.

 

Théatre de Verdure du Jardin Shakespeare - prachtig openlucht theater in midden van Parijs, waar nog steeds vele voorstellingen doorgaan.

Vertikale tuinen van Patrick Blanc

Jardindesplantesparis

Le Jardin des Plantes

Fontainedumedici Jardintuileries

Le Jardin du Luxembourg

Le Jardin des Tuileries

ParkACitroen
Watervalparcbagatelle

Parc Bagatelle

Parc André Citroën

parcdebercy

Parc de Bercy - foto Roman Bonnefoy

Foto20101216082550

Abstract park - Parc de la Vilette

Meer informatie over de parken en tuinen in Parijs vindt u op deze kaart en site !

kaartparkenparijs
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk