DSC0818

Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Picardie

 

Normandie

 

Nord Pas de Calais

 

Ile-de- France

 

Parijs

 

Bretagne

 

Pays de la Loire

 

Centre France

 

Bourgogne

 

Rhône Alpes

 

Aquitanië

 

Languedoc-Roussillon

 

Provence- Alpes- Côte d' Azur

 

Alsace

 

Auvergne

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

fransetuinen
imagesaspx
LanguedocRoussillon

TUINEN IN LANGUEDOC - ROUSSILLON

De regio Languedoc- Roussillon biedt een prachtige mix van uitgestrekte zandstranden , vissershavens, vlaktes , kloven, valleien ,middeleeuwse dorpjes en schitterende natuurgebieden. Deze mozaiek van ecosystemen zorgt voor een ongelooflijke rijke fauna en flora , met niet minder dan 3200 bloeiende planten variÎteiten beschikt Languedoc – Roussillon over een wel uitzonderlijke biodiversiteit ! Het hoeft geen betoog dat hier niet alleen tal van wijngaarden het zeer goed doen, maar ook heel wat mooie tuinen te bezoeken zijn.

Tuinen bezoeken in het departement Aude

Jardin aux Plantes la Bouichère ( Limoux - Aude - Languedoc Roussillon

Deze tuin van ca 2ha herbergt niet minder dan 2500 vaste planten, sierheesters en bomen rond 1 centraal thema : ‘ de geur’ . Het bezoek aan deze tuinen is dan ook een wondere sensatie voor ons geur orgaan Èn voor 1 keer mogen we letterlijk en figuurlijk onze neus in andermans zaken steken. Laat u ook vooral niet tegenhouden mocht er een frisse bui aangekondigd zijn, want dan wordt dit geurparadijs pas echt subliem ! We vinden er tevens vergeten planten van uit de tijd van de Catharen en de Oudheid, met referentie naar hun medicinale toepassingen. De grote rijkdom aan planten, groenten, kruiden, fruitbomen bezorgt de tuin bijna automatisch een zeer rijk vogelbestand. Tevens is er een kleine plantenkwekerij waar heel wat planten uit de tuin te koop aangeboden worden.

Tuinen te bezoeken van 1 mei tot 3 oktober ( 13 u - 18 u ) met uitzondering van de periode 4 juli tot 15 augustus dan zijn ze open van 10 u – 18 u.

Gesloten op maandag en dinsdag !

 

Toegangsprijs : 6,5 € pp volwassenen

3,80 € pp kinderen > 1meter

Voor meer info : klik hier

Foto20100225074952
Foto20100225074855

Andere Mooie Tuinen in departement van de Aude :

 

Jardin Méditerranéen – Durban Corbières, 0,8ha grote botanische tuin die een 500 tal typische mediterane planten herbergt en de geschiedenis van mediterane flora belicht.

 

 

Domaine du Lampy – Saissac- recent heringericht landschapspark uit de 19de eeuw, met Sequoia's, Liriodendrons, Liquidambar, Ginko Biloba, Himalaya ceders..olijfbomen uit Bohemen, mooie collectie Rhododendrons.. Langsheen het parcours ook 30 fabels van La Fontaine te beluisteren.

 

 

 

Jardin Pierre Sire – Carcassonne, tuin in de stad ter ere van het beroemde schrijversduo Pierre en Maria Site.

 

Jardin de Langel – Armissan - typische tuin van wijngaardeigenaars die eind 19de eeuw hun rijkdom en weelde wensten ten toon te spreiden , 5000m2 groot en ontworpen op het zelfde tijdstip als het park van de Château d'Armissan . Nog tal van aanplantingen uit deze periode zijn te bewonderen .

 

 

 

Le Jardin du Chant des Bois – Puivert

Mediterane tuin Durban Corbières
DomaineduLampy
JardinMariaetPierreSireCarcasonne
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk