De tuin van Maurice:

2,5 ha grote vasteplantentuin in Engelse cottagestijl

klik hier

Groot Britannië liefhebbers
Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Seizoenfoto's Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Zuid-Oost Engeland

 

Zuid-West Engeland

 

Midden Engeland

 

Oost Engeland

 

Noord Engeland

 

Schotse Oostkust

 

Schotse Westkust en Higlands

 

Noord Ierland

 

Kanaaleilanden

 

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

verenigdkoninkrijk
imagesaspx

Belangrijke info

Heel wat tuinen worden beheerd door de National Trust - leden hebben gratis toegang - het is vaak interessant om een lidmaatschap te overwegen: klik hier

Tuinen

Devon County

Net als Cornwall beschikt Devon niet alleen over een prachtige natuur met zijn wilde kusten en ongerepte landschappen , waar de wilde planten van in de vroege lente tot de late herfst bloeien, maar tevens over een schitterend historisch erfgoed. Dankzij het bijzonder milde klimaat ( golfstroom) telen de azalea’s, camelia’s , narcissen, magnolia’s bijzonder weelderig in de vele te bezoeken tuinen en historische domeinen .

Noord Devon aan de grens met Cornwall beschikt bovendien over een van de mooiste rotslandschappen die Groot-Brittanie rijk is.

devonlandscape

 

Andere Counties van Zuid-West Engeland met prachtige te bezoeken tuinen en parken

 

- Wiltshire

- Dorset

- Somerset

- Devon

- Cornwall

 

Klik op de naam !

Arlington Court ( Barnstaple, Devon )

Informele tuinen in Devon County rond Arlington House, het gebouw is in georgiaanse stijl. De victoriaanse bloementuin dateert in oorsprong van 1865 met 3 grasniveaus en een mooie victoriaanse serre in het midden waar we Lilium, Plumbago, Solanum jasminoides, Cestrum newellii, niet winterharde fuchsia’s en jasminum polyanthum vinden. Links en rechts van de serre kleurrijke vaste plantenborders, verder is er ook nog een moestuin en woodlands ( rhodo’s, varens, gunnera ) . Er is tevens een ‘koets museum’ aanwezig.

Tuinen te bezoeken van 11- 17 u tijdens de periode 14 maart - 1november ( in donkere maanden van 12 – 16 u)

Toegangsprijzen tuinen en koetsmuseum: volw. £ 5,90

Voor meer bezoek info: klik hier

arlingtoncourt

Bicton Park, Botanical Gardens (East Budleigh,Budleigh Salterton , Devon )

De 18de en 19de eeuwse tuinen van Bicton park (25,5ha)in Devon, geven een mooi beeld van twee eeuwen veranderende tuin-en landschaps stijlen. De oudste tuin is de Italiaanse zou zijn inspiratie in Versailles gehaald hebben en mogelijks zijn ontwerp aan André le Notre te danken hebben. De borders werden in de 19de eeuw toegevoegd. Verder is er nog een rozentuin, een mediterane tuin (recenter aangelegd) met droogtebestendige planten. In het midden van de 19de eeuw was het 'in' om planten van over de oceaan te bezitten, van deze periode dateren dan ook de America Garden en de Stream Garden. Verder ook nog een Hermitage garden met mooi zicht op de watervallen en vijvers. In het Pinetum staan meer dan 1000 prachtexemplaren uit 300 diverse varieteiten, diverse bomen zijn echte top-exemplaren: zo bevindt de grootste Griekse zilverspar van GB zich hier ( 41m hoog) . In 1910 werd het Pinetum nog gevoelig uitgebreid om de collecties uit China van plantenjager Ernest Wilson te herbergen. Verder nog een schitterende victoriaanse Fernery (varenscollectie) en het opvallende palmenhuis.

Tuinen te bezoeken het ganse jaar van 10- 18 u (winterperiode tot 17u)

Toegangsprijzen volwassenen : 6,95£ - kinderen 5,95 £

Voor meer bezoek info: klik hier

housegardenlong
Youtubelogo

Film van Bicton Park, Botanical Gardens - klik op loga van You Tube om een film te zien

BictonPark

Castle Drogo (Drewsteignton , Devon )

Castle Drogo werd gebouwd in 1910 en was alzo het laatste kasteel dat in Engeland opgetrokken werd en waarschijnlijk zelfs het laatste privé huis dat volledig uit graniet werd gebouwd.

De tuin van 4,8 ha in Devon werd ontworpen door Edwin Luytens in samenwerking met Gertrude Jekyll.Naast de sterk architecturale inslag van Luytens met formalistische taxusblokken en paden in mogolvorm die doorheen de beplanting lopen vinden we ook een natuurlijk ogende beplanting van botanische rozen en inheemse struiken.Er is ook een geurende kruidentuin en een bos met tal van japanse esdoorns, magnolia's en azalea's. Deze tuin is op zijn mooist om te bezoeken in de vroege zomer.

 

Tuinen te bezoeken het ganse jaar door van 10u30- 17 u30 (winterperiode tot 11u- 16u30)

Toegangsprijzen volwassenen : 5,25£ - kinderen 2,88 £

Voor meer bezoek info: klik hier

pxDrogowyrd01
Castledrogo

Engelse plantenkwekerijen

Op zoek naar Engelse plantenkwekerijen & nurseries ?

klik hier

Foto20091126203049

Hotel Endsleigh (Milton Abbot,Tavistock , Devon )

Wanneer je 1/3 van het Devon County bezit is het soms in de vreemdste hoekjes van de regio dat men zijn ziel verliest, zo verging het ook Georgiana de hertogin van Bedford toen ze de uitzonderlijke schoonheid en intimiteit van Milton Abbot ontdekte. Ver weg van de drukte van Woburn Abbey wenste ze haar eigen Arcadië te creëren, simpel en rustiek maar met alle comfort van thuis en zo geschiedde. Er werd door Humphry Repton rond 1811 een tuin gemaakt die perfect opging in het landschap met als extra een jachthut, stallen, een melkerij, een zwitserse chalet, een rotstuin, kanalen, vijvers, watervallen, fonteinen en zelfs een waterbasin in de vloer van ' The Shell House' die menig bezoekers wist te verrassen. De tuin bezit het grootste bos Phyllostachys aurea en de grootste Britse treurbeuk. Ook de breedste normand spar van GB bevindt zich in de tuinen.

Tuin te bezoeken het ganse jaar van 11u - 16u van dinsdag tot zondag.

Toegangsprijzen volwassenen : 5,£ - kinderen onder 14 gratis.

Voor meer info: klik hier

webmap

 

Andere Counties van Zuid-West Engeland met prachtige te bezoeken tuinen en parken

 

- Wiltshire

- Dorset

- Somerset

- Devon

- Cornwall

 

Klik op de naam !

Foto20091126202750
e5b9a5c8

Killerton ( Broadclyst,Exeter , Devon )

Wanneer een van de twee oprichters van de tuin in Devon (1770,) John Veitch heet en tevens een van de belangrijkste plantenkwekerijen allertijden in Groot -Britannie bezit, kan men er van op aan dat hier heel wat bijzondere planten terug te vinden zijn. Tal van mediterane planten spelen rond het huis een hoofdrol. In de 20ste eeuw wordt aan het domein ook een bijzondere rotstuin toegevoegd met varens, primula's en japanse esdoorns. Verder vindt u op het domein de oudste mammoetbomen van Groot-Britannie, nog opmerkelijk zijn de Japanse ceders, kurkeiken,Japanse walnoot (Juglans Ailanthifolia) , talrijke rhododendrons, magnolia's, azalea's en prunussen. Verder nog een bijzondere collectie narcissen met oude en zeldzame cultivars.

Tuin dagelijks te bezoeken het ganse jaar door van 10u30 - zonsondergang

Toegangsprijzen volwassenen : 5,6£ - kinderen onder 14 gratis.

Voor meer bezoek info: klik hier

KillertonHouse

Coleton Fishacre ( Coleton, Kingsweaer, Darmouth, Devon )

Hoe verbazingwekkend is het om na al de hier reeds aangehaalde tuinen in Devon plots op een tuin te stoten die er in slaagt om er nog steeds als een particuliere tuin uit te zien. Veilig, zorgzaam met een zekere intimitiet en dit ondanks het feit dat deze 8,1 ha grote Edwardiaanse tuin onder beheer van ' The National Trust' valt. In deze tuin groeien niet winterharde exotische plant exemplaren zij aan zij met vaste planten zonder enige vorm van misplaatsing te onderscheiden. Verder ontdekken we formele tuinen, vaste plantenborders, slingerende paden, met irissen omgorde beken.

Verder nog een award- winning tea room op het domein en Art-Deco interieur in het huis.

Tuin te bezoeken : dagelijks van Woe tot Zondag vanaf 14 maart tot 1november . ( 10u30 - 17 u )

Toegangsprijzen volwassenen : 7£ - kinderen onder 14jaar 3,5 £

Voor meer bezoek info: klik hier

ColetonFishacreGarden
Foto20091203191353

The Garden House (Buckland Monachorum , Devon )

Toen Lionel Fortescue, schoolmeester te Eton rond de ruine van een 16de eeuwse pastorie in 1945 een ommuurde tuin in Devon aanlegde begon een naturalistisch project dat zou uitmunden in een prachtige romantische tuin. De Fortescue's waren verwoede plantenverzamelaars en bouwden al snel een uitgelezen collectie wisteria, camelia, rhododendron en azalea uit. Doorheen heel te tuin lijkt het net of de planten vanzelf uit de rotsige grond te voorschijn gekomen zijn. Acers uit de Himalaya, subtropische bolgewassen,hele borders met Zuid-Afrikaanse vaste planten , allen gaan ze perfect op in het naturalistische decor van Dartmoor. De tuin bevat ook tal van terrassen, geheime trappen, mysterieuze steencirkels en een sprookjestoren. Er is ook een steengroeve met alpiene planten, een bloemenweide, een inheemse cottagetuin en tal van nazomerbloeiende Zuid-Afrikaanse vaste planten.

Open iedere dag van maart tot 1 november 10u30- 17 u (februari tot 11u- 15u30)

Toegangsprijzen volwassenen : 6,5£ - kinderen 2,75 £

Voor meer info: klik hier

Foto20091203173317
Foto20091203173159

Even geduld , hier wordt nog stevig aan gewerkt, binnenkort heel wat meer mooie tuinen online !

Home België Verenigd Koninkrijk Foto20091203172148
Share/Bookmark